Saturday, 18 September 2021

Sećanje na dramu sa Barselonom, tuča, dva produžetka i kraj bez izmene na klupi!

Meč evrolige za sezonu 1997-98, 7. kolo i dolazak uvek jake Barselone, u Beograd, u halu Pionir. Ovu utakmicu, Partizan je dočekao sa skorom 4-2 i sa velikim izgledima za prolaz u narednu fazu, gde je vodilo jedno od prva četiri mesta, u grupi od šest ekipa. Ovo je bio drugi dolazak u Beograd, slavnog španskog tima, a prvi meč su ova dva tima odigrali u januaru iste godine, kada su crno-beli slavili rezultatom 91:87, a blistali su Tomašević, Berić i Drobnjak. Utakmica se posebno pamti, po prvom meču, koji je Aleksandar Saša Đorđević odigrao protiv kluba, kome je doneo titulu prvaka evrope, trojkom u Istanbulu.

Utakmica u Pioniru, pred zvanično 7500 gledalaca, kojih je sigurno i bilo više, trajala je kao NBA meč. Pobednik je odlučen tek posle dva produžetka, posle velike košarkaše bitke. Pred kraj susreta, njegovog regularnog dela, posle jednog skoka u napadu Tomaševića i prekršaja košarkaša Barselone, Andreua, nervni su popustili igračima oba tima. Došlo je do koškanja i do ozbiljnog guranja, koje je pretilo da preraste u opštu tuču košarkaša, sa jedne strane, Drobnjak, Čubrilo i Tomašević, a sa druge Andreu i Mustaf, centar španske ekipe. Sudije su na kraju u svlačionicu, pre vremena poslali po jednog igrača oba tima.

Košarkaši Partizana su inače ovaj meč, odlučen posle 50 minuta igre, pobedom gostiju 106:110, završili sa pet igrača, bez i jedne izmene! Pre vremena su meč završili Haris Brkić, Mišel Lazarević, Predrag Drobnjak, Dejan Tomašević i Dragan Lukovski, 4 od 5 igrača koja su činili startnu petorku. Najefikasniji kod crno-belih bili su Čubrilo i Brkić sa po 19 poena, dok su Drobnjak i Lukovski dali po 17. U timu gostiju, fenomenalnu partiju pružio je naš Saša Đorđević, za 42 minuta na parketu, postigao je 39 poena, a za tri poena je šutirao sjajnih 7 od 12.


0 comments:

Post a Comment